Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου όταν ένοικός του ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, εξελέγη χθες Τρίτη κυβερνήτρια της παραδοσιακά Ρεπουμπλικανικής πολιτείας Άρκανσο, σύμφωνα με προβλέψεις και στατιστικές προβολές αρκετών αμερικανικών ΜΜΕ.

Θεωρείτο φαβορί στην αναμέτρηση με τον Δημοκρατικό Κρις Τζόουνς στην πολιτεία όπου ο πατέρας της Μάικ Χάκαμπι, μορφή της αμερικανικής πολιτικής, υπήρξε κυβερνήτης από το 1996 ως το 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκστρατεία της η κυρία Σάντερς, 40 ετών, σφυροκόπησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που κατ’ αυτή εφαρμόζει πολιτικές της «ριζοσπαστικής αριστεράς», ευθύνεται για τον «αλματωδώς αυξανόμενο πληθωρισμό», για τα «ολάνοιχτα σύνορα» και την «άνοδο του βίαιου εγκλήματος».

Τόνισε πως σκοπός της ήταν να ενταχθεί στη «ισχυρή συμμαχία συντηρητικών κυβερνητών που υπερασπίζονται την ελευθερία μας».

Η μητέρα τριών παιδιών αναφερόταν συχνά στην οικογένεια και στην πίστη της στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, όπου είχε ενίοτε τεταμένες σχέσεις με δημοσιογράφους και είχε επικριθεί διότι υπερασπιζόταν αναληθείς ισχυρισμούς του κ. Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού ανακοίνωσε την αποχώρησή της το καλοκαίρι του 2019, ο κ. Τραμπ εξήρε τη «μαχήτρια» αυτή, κρίνοντας πως θα είναι «φανταστική» στο αξίωμα της κυβερνήτριας του Άρκανσο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης