Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν θα έχει στο μέλλον τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας και οι στρατιωτικές επεμβάσεις της Ρωσίας δεν θα τον βοηθήσουν να παραμείνει στην εξουσία, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», η οποία δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Δεν θα υπάρξει Μπασάρ αλ-Άσαντ στο μέλλον» δήλωσε ο Άντελ αλ Τζουμπέιρ. «Μπορεί να χρειαστούν τρεις μήνες, μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες ή τρία χρόνια, αλλά δεν θα φέρει ευθύνη πλέον για τη Συρία. Τελεία και παύλα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος επέκρινε την εμπλοκή της Ρωσίας στον πενταετή πόλεμο της Συρίας, σημειώνοντας πως η αποφασιστικότητα του συριακού λαού να ανατρέψει τον Άσαντ παραμένει αδιάλειπτη, παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και την καταδίωξη των ανταρτών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Σε ερώτηση σχετικά με μια πιο άμεση στρατιωτική εμπλοκή και αποστολή χερσαίων στρατευμάτων σε συριακό έδαφος, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του Ριάντ ανέφερε πως αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη ανάμεσα στα κράτη – μέλη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης