Ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας και βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης Χουάν Μανουέλ Σάντος προειδοποίησε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σχετικά με την πράσινη οικονομία που παραχώρησε στο Ντουμπάι, ότι η απειλή που αντιπροσωπεύει η κλιματική αλλαγή για τον κόσμο είναι χειρότερη από έναν πυρηνικό πόλεμο.

«Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κόσμος απειλούταν από έναν πυρηνικό πόλεμο» είπε ο πρώην πρόεδρος, υπέρμαχος, ο ίδιος, των πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απειλή για έναν πυρηνικό πόλεμο παραμένει και είναι μια πιθανότητα. Όμως, έχουμε κάτι χειρότερο που αποτελεί βεβαιότητα. Κι αυτό είναι η κλιματική αλλαγή» υπογράμμισε ο Σάντος, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2016.

«Εάν δεν ενεργήσουμε, θα χαθούμε. Πρέπει να αντιδράσουμε για να επιβιώσουμε» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος εφάρμοσε πράσινες πολιτικές κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του, αυξάνοντας σημαντικά τους προστατευόμενους βιότοπους.

Οι ειδικοί απηύθυναν έκκληση, κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου, για την υιοθέτηση πιο επιθετικών πολιτικών υπέρ του περιβάλλοντος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορισμένες χώρες πιστεύουν ακόμη ότι το πέρασμα σε μια πράσινη οικονομία αποτελεί πολυτέλεια. Στην πραγματικότητα, έχει εξελιχθεί σε ένα ζήτημα ύπαρξης ή μη ύπαρξης» τόνισε ο Μοχάμεντ Καφάφι, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου πράσινης ενέργειας, που οργάνωσε το συνέδριο με την κυβέρνηση του Ντουμπάι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης