Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Τρίπολη κατέστησε σαφές ότι η χώρα του απορρίπτει τη δημιουργία νέων hotspots στην επικράτειά της και προτείνει να δημιουργηθούν στα σύνορα, νότια της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο να μην παραλύσει, η Τρίπολη, από την μεγάλη έλευση μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του θα παρουσιάσει την πρόταση αυτή στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, την ερχόμενη Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της λιβυκής κυβέρνησης Αχμέντ Μαϊτέκ απάντησε, από την πλευρά του, ότι «η δημιουργία hotspot στην επικράτεια της χώρας του απαγορεύεται από τον νόμο».

Ο Σαλβίνι, παράλληλα, τόνισε ότι η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Λιβύης, με τεχνική και οικονομική υποστήριξη, για να ενισχυθεί η ασφάλεια στη Μεσόγειο, με στόχο την ευρύτερη αύξηση της διμερούς συνεργασίας. Τον Σεπτέμβριο, επίσης, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να οργανωθεί, στην Τρίπολη, σύνοδος με θέμα την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

«Θα υποστηρίξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι η σύνοδος αυτή πρέπει να γίνει στην Τρίπολη, διότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπισθούν και να λυθούν στη Λιβύη και όχι σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης