Σάλος στην Πάφο με την κακοποίηση νηπίων από εκπαιδευτικούς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012, 14:37
Σάλος στην Πάφο με την κακοποίηση νηπίων από εκπαιδευτικούς
Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που συγκλονίζει την Κύπρο ζητούν οι Οργανωμένοι Γονείς. Πρόκειται για την αποτρόπαια ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας την κακοποίηση παιδιών που φοιτούν σε μονάδα ειδικής εκπαίδευσης δημόσιου νηπιαγωγείου από εκπαιδευτικού, οι οποίοι, μετά τις καταγγελίες γονέων, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι καταγγελίες έγιναν στο Υπουργείο Παιδείας και ήδη με απόφαση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μία δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης, η λογοθεραπεύτρια και μία βοηθός συνοδός των παιδιών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Ράδιο Κόσμος, οι καταγγελίες διαβιβάστηκαν στον υπουργό Παιδείας και τον διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης πριν από το Πάσχα και στις 23 Απριλίου οι δύο εκπαιδευτικοί και η βοηθός παρέλαβαν τις επιστολές με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Πόλης και Επαρχίας Πάφου, Μάριος Ιγνατίου, ανέφερε τα εξής:

«Με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν κακοποίηση παιδιών που φοιτούν σε μονάδα ειδικής εκπαίδευσης δημόσιου σχολείου στην Πάφο, τις οποίες διερευνά η αστυνομία, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αναφέρει τα ακόλουθα:

“Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους που έχουν εμπλακεί στο συγκεκριμένο θέμα, Αστυνομία, Υπουργείο Παιδείας, Γραφείο Ευημερίας, να το αντιμετωπίσουν με πλήρη σοβαρότητα και εμπιστευτικότητα, προφυλάσσοντας πρωτίστως το ίδιο το παιδί και την οικογένειά του.

Παράλληλα έχουμε απαίτηση ως οργανωμένο σύνολο να γίνει πλήρης και ενδελεχής έρευνα του περιστατικού, γιατί τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν πρέπει ούτε να μένουν ατιμώρητα ούτε να κρύβονται κάτω από το χαλί. Θεωρούμε, δε, ότι το συμβάν είναι μεμονωμένο και δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τις συνθήκες που τα δημόσια εκπαιδευτήριά μας έχουν, όμως, πιστώνοντας και με το τεκμήριο της αθωότητας τα εμπλεκόμενα άτομα που βρίσκονται σήμερα σε διαθεσιμότητα, πρέπει να αναμένουμε άμεσα και ουσιαστικά τα πορίσματα των ερευνών της αστυνομίας”».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012, 14:56