Αμερικανοί  κατασκευαστές παιχνιδιών αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά μια κούκλα μωρού αγοριού η οποία είναι… ανατομικά σωστή. Δεδομένου ότι το παιχνίδι απευθύνεται σε κορίτσια προσχολικής ηλικίας, το γεγονός έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων, ιδίως από αμερικανούς γονείς που διαπίστωσαν ότι είχαν αγοράσει στην κόρη τους μια κούκλα που φέρει… ανδρικό μόριο.

Ταυτόχρονα υπήρξαν αντιδράσεις από πολλούς καταναλωτές που είδαν την κούκλα να κυκλοφορεί σε αρκετά site στο διαδίκτυο και να είναι διαθέσιμη για παραγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότερες διαμαρτυρίες εντοπίζονται στο γεγονός ότι η εταιρεία που κατασκευάζει το προϊόν «You & Me Mommy Change My Diaper Boy Doll» δεν έχει βάλει προειδοποιητική ένδειξη στη συσκευασία ότι τα παιδιά θα αντικρίσουν ένα ανδρικό μόριο.

Τα αρνητικά σχόλια έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, αλλά υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ακατάλληλο για ένα παιδί να αντικρίσει ένα γυμνό μωρό, όπως θα ήταν στην πραγματικότητα», λέει η συγγραφέας Μόνικα Μπέγερ. «Επειδή η λέξη του ανδρικού μόριου μπορεί να ακούγεται «περίεργα» για ένα μικρό παιδί δε σημαίνει ότι είναι κακό να το δει.

Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους στα παιδιά από μικρή ηλικία», υποστηρίζει ο σεξολόγος δρ. Λόγκαν Λέφκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης