Ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ δηλητηριάστηκε από έναν πολύ σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα, ανέφερε την Τετάρτη δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Sun και ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για την υπόθεση.

«Ο Σεργκέι Σκριπάλ δηλητηριάστηκε από έναν πολύ σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα, τον οποίο ελάχιστα εργαστήρια παγκοσμίως θα μπορούσαν να είχαν παρασκευάσει, επιβεβαιώνουν πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας», έγραψε ο συντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ της Sun, Τομ Νιούτον Νταν, σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος, πρώην διπλός κατάσκοπος, Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη η βρετανική αστυνομία κάνοντας έκκληση σε τυχόν αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Νωρίτερα, η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Άμπερ Ραντ είχε δηλώσει πως οι βρετανικές αρχές έχουν στοιχεία για την ουσία στην οποία εκτέθηκε ο Ρώσος πρώην πράκτορας, προσθέτοντας ότι η βρετανική αστυνομία θα κάνει σχετική ανακοίνωση εντός της ημέρας.

«Γνωρίζουμε περισσότερα για την ουσία και η αστυνομία θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις το απόγευμα για να γνωστοποιήσει ορισμένα από τα στοιχεία», δήλωσε η Ραντ στους δημοσιογράφους μετά την υπουργική συνεδρίαση με θέμα το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 66χρονος Σκριπάλ και η 33χρονη Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι την Κυριακή σε ένα παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο της πόλης Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας, έχοντας εκτεθεί σε άγνωστη ουσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης