Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα πως περισσότερες έρευνες θα πρέπει να γίνουν μετά την παραδοχή της Σαουδικής Αραβίας ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι πέθανε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

«Πολλά παραμένουν ακόμη απροσδιόριστα. Τι συνέβη; Πώς πέθανε; Ποιος ευθύνεται; Αναμένω και ελπίζω πως όλα τα σχετικά γεγονότα θα ξεκαθαρίσουν το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη. «Μια ενδελεχής έρευνα είναι απαραίτητη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Βρετανία δήλωσε σήμερα ότι μελετά τα «επόμενα βήματα» σε σχέση με την υπόθεση Κασόγκι.

«Στείλαμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Τζαμάλ Κασόγκι έπειτα από αυτή την επιβεβαίωση του θανάτου του. Μελετούμε τη σαουδαραβική αναφορά και τα επόμενα βήματά μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Όπως έχει πει ο υπουργός Εξωτερικών, ήταν μια τρομερή πράξη και οι υπεύθυνοι για αυτήν πρέπει να λογοδοτήσουν.»

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε σήμερα πως ο Κασόγκι πέθανε έπειτα από συμπλοκή που ξέσπασε ανάμεσα στον Κασόγκι και ανθρώπους που τον συνάντησαν στο προξενείο, αφού αρνείτο επί δύο εβδομάδες ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την εξαφάνισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης