Οι ρουμανικές Αρχές εκτιμούν ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα είναι σε θέση να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την κορύφωση του κορωνοϊού στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Βίκτορ Κοστάκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Digi24».

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε δέκα ημέρες σε αυτό το ερώτημα (σ.σ. για την κορύφωση του κορωνοϊού). Είναι πολύ σημαντικό να αναλύσουμε την εξέλιξή του τις επόμενες μέρες, δεδομένου ότι έχουν τεθεί σε ισχύ προληπτικά μέτρα, όπως τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μολύνσεων και παράλληλα ενισχύουμε τα νοσοκομεία για να αυξήσουμε την ικανότητα να νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον COVID-19» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους παράγοντες που θα επηρεάσουν τις εκτιμήσεις για την κορύφωση του κορωνοϊού στη χώρα είναι η επιστροφή των Ρουμάνων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, καθώς, όπως είπε ο κ. Κοστάκε, ποσοστό άνω του 80% των ασθενών προέρχεται κυρίως από όσους ήταν σε άλλες χώρες και επέστρεψαν στη Ρουμανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης