Τα «βήματα» που πρέπει να γίνουν για την ομαλή μετάβαση της οικονομίας και της κοινωνίας από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κατάσταση επιφυλακής (από τις 15 Μαΐου) σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο της Ρουμανίας.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Λούντοβιτς Όρμπαν έχει ήδη ζητήσει από όλους τους υπουργούς να παρουσιάσουν τον σχεδιασμό κάθε υπουργείου. «Ζήτησα από όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς που υπάγονται σ’ αυτά να υποβάλουν τις προτάσεις για τη διαμόρφωση της κανονιστικής πράξης σχετικά με τη μετάβαση από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κατάσταση επιφυλακής και την καθιέρωση μέτρων τα οποία θα ισχύσουν μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Όρμπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε, δε, ότι χθες επισκέφθηκε τα εργοστάσια της Ford και της Dacia και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Ο κ. Όρμπαν θα έχει συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να εξετάσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της Covid-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης