Η κατασκευή της νέας γέφυρας στον Δούναβη, αποτελεί έργο περιφερειακής σημασίας με ιδιαίτερη βαρύτητα για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, υπογράμμισε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα, στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η κ. Νταντσίλα, τόνισε ότι η Ρουμανία έχει ήδη προχωρήσει στα αρχικά στάδια σχεδιασμού της νέας γέφυρας στον Δούναβη, στην περιοχή Ζιμνίσεα, έργο που θα κατασκευαστεί με τη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Η αρμόδια κρατική επιτροπή, η CNSP, θα αναλάβει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την εκκίνηση του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Λαμβάνουμε μια σημαντική απόφαση για την κατασκευή της γέφυρας στον Δούναβη, στη Ζιμνίσεα, μία τεράστια επένδυση για τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και άλλα κράτη της περιοχής”, επισήμανε η κ. Νταντσίλα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου.

“Είναι ένα έργο που αποφασίσαμε να αναπτύξουμε το ταχύτερο δυνατό και το συζητήσαμε με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ. Εξετάζουμε την ανάπτυξη του έργου με τη μορφή ΣΔΙΤ, δεδομένου ότι (μ’ αυτό) θα παρέχουμε ένα νέο διαμετακομιστικό “άξονα” που θα συνδέει την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη με την Τουρκία, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Γι’ αυτόν τον λόγο υιοθετούμε ένα μνημόνιο το οποίο εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μεταφορών και τη CNSP να αναλάβουν όλες τις νομοθετικές και οργανωτικές διαδικασίες που θα επιταχύνουν την υλοποίηση του έργου”, πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης