Την αλληλεγγύη ως «κοινό σημείο αναφοράς» του συνόλου των θεσμών και των φορέων που αγωνίζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και των πολιτών ανέδειξε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Digi 24» ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Λούντοβιτς Όρμπαν.

«Όταν το πρώτο “κύμα” της πανδημίας (του κορωνοϊού) περάσει, αυτό που έχει σημασία είναι τι πρόκειται να κάνει κάθε πολίτης για να βοηθήσει τον εαυτό του και τους συμπολίτες του. Η αλληλεγγύη πρέπει να καταστεί “κοινό σημείο αναφοράς” για να ξεπεράσουμε τους δύσκολους καιρούς που θα έρθουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Ρουμανία έχει ανέλθει σε 156 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ακολουθούν αυξητική τάση. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που θα πράξουμε αμέσως μετά το πρώτο “κύμα” της επιδημίας, πόσο γρήγορα θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ανεξάρτητα από το τι κάνει η κυβέρνηση, περιμένουμε την ενεργητική στάση των επιχειρηματιών, την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται ευκαιρίες, να αξιοποιούν στο έπακρο κάθε κατάσταση» επισήμανε ο κ. Όρμπαν.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η επανεκπαίδευση πολλών εργαζομένων μεγάλης κλίμακας θα είναι σίγουρα αναγκαία, δεδομένου ότι δεν θα βρουν πλέον θέσεις εργασίας σε ορισμένους τομείς και θα πρέπει να επανεκπαιδευθούν σε τομείς όπου θα υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης».

«Πρέπει να νοιαζόμαστε περισσότερο για τον γείτονά μας. Θα πρέπει να στηρίξουμε τους ευάλωτους. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο, καθώς θα περάσουμε δύσκολες στιγμές έως ότου επιστρέψουμε στην ομαλότητα» διευκρίνισε ο κ. Όρμπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης