Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, εξέφρασε την Τετάρτη την άποψη ότι ο βασικός στόχος του πληροφοριακού πολέμου που διεξάγει η Δύση κατά της Ρωσίας είναι να την υποτάξει και να την ελέγχει έξωθεν.

«Βασικός στόχος αυτού του πολέμου είναι η επιδίωξη να ελέγξουν τη Ρωσία και σε τελική ανάλυση τον κόσμο» δήλωσε ο Σόιγκου μιλώντας στο διεθνές φόρουμ στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας «Army-2019».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σόιγκου, επεσήμανε ότι, ο επιθετικός πληροφοριακός πόλεμος που διεξάγει η Δύση κατά της Ρωσίας σχετίζεται με το ότι η χώρα ανέκτησε το κύρος του δεύτερου πόλου, που είχε χάσει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και διατηρούσε την ισορροπία στον κόσμο.

«Με τι σχετίζεται όλη αυτή η αγωνία της Δύσης;» διερωτήθηκε ο Σόϊγκου, δίνοντας την δική του απάντηση: «Με την γέννηση του δεύτερου πόλου στην παγκόσμια τάξη, τον οποίο είχαν τάχα ενταφιάσει, τον περιέφραξαν, του έστησαν μνημείο, του έβαλαν στεφάνια και να που αίφνης αποφάσισαν να γεννήσουν τον δεύτερο πόλο. Να λοιπόν που γεννιέται».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, είπε ότι ο κόσμος γίνεται και πάλι πολυπολικός και αυτό φυσικά «δεν αρέσει, ενώ η Δύση δεν καταλαβαίνει προς το παρόν ότι τον σημερινό κόσμο δεν μπορείς απλά έτσι να τον πάρεις και να αρχίσεις να τον ελέγχεις, είναι αδύνατον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ρουσλάν Τσάλικοφ είπε ότι η μη στρατιωτική αντιπαράθεση με την Δύση μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης δεν σταμάτησε ούτε ένα δευτερόλεπτο, εκτιμώντας ότι η αντιπαράθεση αυτού του είδους γίνεται με επεκτατικές διαθέσεις στον τομέα της γλώσσας, της πίστης, του πολιτισμού και της ιστορίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης