Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι έχασε σήμερα την έφεσή του κατά της απόφασης για τριετή σχεδόν φυλάκισή του, που σύμφωνα με τον ίδιο είχε πολιτικά κίνητρα, ωστόσο μειώθηκε ελαφρά η ποινή του.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα για παράβαση των όρων αναστολής της προηγούμενης ποινής του. Χώρες της Δύσης έχουν καταδικάσει την υπόθεση και συζητούν πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε σήμερα την έφεσή του, ωστόσο μείωσε την αρχική ποινή φυλάκισης κατά έξι εβδομάδες. Η αρχική ποινή προέβλεπε φυλάκιση για 3,5 χρόνια. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν το διάστημα που πέρασε σε κατ’ οίκον περιορισμό, η ποινή διαμορφώθηκε σε περίπου δύο χρόνια και οκτώ μήνες. Ο δικηγόρος του δήλωσε σήμερα ότι ο Ναβάλνι θα μείνει στη φυλακή για λίγο περισσότερο από 2,5 χρόνια.

Ο Ναβάλνι αντέδρασε με ένα σαρκαστικό σχόλιο στην απόφαση του δικαστηρίου. «Μείωσαν την ποινή κατά ενάμιση μήνα. Τέλεια!», δήλωσε από το ειδικό γυάλινο κλουβί της δικαστικής αίθουσας.

Νωρίτερα ο Ναβάλνι είχε πει στον δικαστή πως δεν είναι ένοχος για παραβίαση των όρων αναστολής της ποινής του, όπως έκρινε προηγούμενο δικαστήριο. Ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία τον περασμένο μήνα από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από τη δηλητηρίασή του στη Σιβηρία τον Αύγουστο με νευροτοξικό παράγοντα, όπως είπαν πολλές χώρες της Δύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ναβάλνι αναμένεται να εμφανιστεί και πάλι σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου σε μια υπόθεση δυσφήμησης σε βάρος ενός βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης