Ένα εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο στο Κρέμεντσουκ της Ουκρανίας, χτύπησαν με πυραύλους οι Ρωσικές δυνάμεις. Οι τοπικές Αρχές φοβούνται ότι θα υπάρξουν εκατοντάδες νεκροί ενώ οι πρώτες εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν το κτήριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο εμπορικό κέντρο την ώρα του χτυπήματος των πυραύλων, σύμφωνα με όσα αναφέρει η DailyMail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απίθανο να φανταστούμε τον αριθμό των θυμάτων», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το Κρέμεντσουκ είναι μια βιομηχανική πόλη στην κεντρική Ουκρανία, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δνείπερου. Είναι το τελευταίο χτύπημα που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον ανυπεράσπιστων αμάχων στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η DailyMail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Μελέτσκι ανέφερε ότι το χτύπημα αυτό προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς, αλλά δεν έδωσε αριθμητικά στοιχεία.

Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ Σέρχι Χαϊντάι τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν το Λυσιχάνσκ μετά την κατάληψη της γειτονικής πόλης Σιεβιεροντόνετσκ τις τελευταίες ημέρες. Είναι μέρος μιας εντεινόμενης ρωσικής επίθεσης για την απομάκρυνση της ευρύτερης περιοχής του Ντονμπάς από τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης, σε αυτό που λένε οι δυτικοί εμπειρογνώμονες έχει γίνει ο νέος κύριος στόχος του πολέμου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, που τώρα διανύει τον πέμπτο μήνα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης