Δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας το Σάββατο μεταφέροντας έναν Ρώσο επιτελάρχη και σχεδόν 100 στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24, δύο αεροσκάφη, ένα Ilyushin IL-62 και ένα  Antonov AN-124 που απογειώθηκαν από ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο έφτασαν στο Καράκας, ενώ σύμφωνα με άλλον ιστότοπο, το ένα αεροπλάνο αναχώρησε από το Καράκας σήμερα Κυριακή. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι πρώτο αεροπλάνο έφερε τον Vasily Tonkoshkurov, επικεφαλής του προσωπικού των επίγειων δυνάμεων, και ότι το δεύτερο ήταν φορτηγό αεροπλάνο που μετέφερε 35 τόνους υλικού.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοπικά μέσα στο Καράκας, αναφέρουν ότι η επίσκεψη έχει σχέση με την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η πληροφορία αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας τρεις μήνες αφότου Καράκας και Μόσχα διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας, μια ένδειξη, σύμφωνα με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με την Ουάσιγκτον ωστόσο να αποδοκιμάζει τα γυμνάσια αυτά κάνοντας λόγο για ρωσική παραβίαση.

«Αυτές οι πτήσεις δεν έχουν τίποτα το μυστηριώδες» αναφέρει το Sputnik, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα «Antonov An-124 κι ένα επιβατικό τύπου Ilyushin Il-62 που στάθμευσαν μπροστά από τον προεδρικό τερματικό σταθμό στο διεθνές αεροδρόμιο Simon Bolivar».

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων συμπληρώνει ότι τα δύο αεροσκάφη μετέφεραν «προσωπικό στο πλαίσιο της συνεργασίας σε τεχνικό και στρατιωτικό επίπεδο» μεταξύ των δύο χωρών.

Τα δύο αεροσκάφη μετέφεραν «99 στρατιωτικούς και 35 τόνους υλικών, υπό τις εντολές του αρχηγού των δυνάμεων ξηράς της Ρωσίας, στρατηγού Βασίλι Τονκοσκούροφ» σημειώνεται επίσης.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει εντελώς διαφορετικές ερμηνείες που ποικίλουν μεταξύ ενδεχόμενου απεγκλωβισμού του Μαδούρο έως προειδοποίησης της Μόσχας για ενδεχόμενη επέμβαση των ΗΠΑ.

Οι βενεζουελάνικες αρχές και η ρωσική πρεσβεία της Μόσχας στο Καράκας αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, παρότι η είδηση «έπαιξε» στα βενεζουελάνικα ΜΜΕ.

Την περασμένη Τετάρτη ο Μαδούρο είχε δηλώσει ότι η Ρωσία επρόκειτο να στείλει φάρμακα την «επόμενη εβδομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης