Στους δρόμους της Μόσχας διαδήλωσαν για άλλη μια φορά περίπου τρεις χιλιάδες υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας.

Καλούν το Κρεμλίνο να αποσύρει το νομοσχέδιο που φέρνει ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανέβασαν το όριο συνταξιοδότησης στα 65 έτη. Για τους άνδρες το προσδόκιμο ζωής είναι στα 66,5 έτη, που σημαίνει πως το 40% των ανδρών δεν θα ζήσουν για να πάρουν σύνταξη. Άρα όλα τα χρήματα που κατέβαλαν, πολύ απλά θα πάνε στις τσέπες αξιωματούχων, στις τσέπες του Πούτιν και των φίλων του», δήλωσε ο ακτιβιστής Νικολάι Λέβσιτς.

Οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης βρίσκουν αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων και έχουν πλήξει σημαντικά τη δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Για την κυβέρνηση, φυσικά και είναι παράγοντας φόβου. Για τον Πούτιν δεν ξέρω, διότι είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Είχε όμως ως αποτέλεσμα τον Αύγουστο να αποφασίσει να μιλήσει στον κόσμο, με τόνο εμπιστοσύνης και ύφος που δεν περιμέναμε, κι αυτό δείχνει μια πολύ σοβαρή στάση», εξηγεί ο αναλυτής Αντρέι Κολέσνικοφ.

Νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί τα επόμενα 24ωρα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Φοιτητές, επιχειρηματίες, συνταξιούχοι. Σχεδόν ολόκληρη η ρωσική κοινωνία εκπροσωπήθηκε σ’ αυτή την κινητοποίηση που οργανώθηκε στη Μόσχα από τους κομμουνιστές. Ζητούν δημοψήφισμα, καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί και εκφράζουν τη βεβαιότητα πως οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό θα είναι καταστροφικές για όλους τους πολίτες», μεταδίδει η ανταποκρίτρια του euronews.
Πηγή: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης