Οι ανακρίσεις των μελών του «Χριστιανικού Κράτους-η Αγία Ρωσία», που συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στην πόλη Γκριαζί της περιοχής Λιπέτσκ, αλλά και στην Μόσχα, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ο Αλεξάντρ Καλίνιν, συνεχίζονται, καθώς οι αρχές θεωρούν ότι ενέχονται σε εμπρησμούς και απειλές που κορυφώθηκαν εν όψει της προβολής της πολυσυζητημένης ταινίας “Ματίλντα” που έχει ως θέμα το ειδύλλιο του τσάρου Νικόλαου Β΄ με την τότε διάσημη μπαλαρίνα Όλγα Ξεσίνσκαγια.

Ο αδερφός του ηγέτη του «Χριστιανικού Κράτους» Γιούρι Καλίνιν παραδέχτηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης ότι συμμετείχε στους εμπρησμούς των αυτοκινήτων έξω από του γραφείο του δικηγόρου Κονσταντίν Ντομπρίνιν ο οποίος εκπροσωπεί τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ματίλντα» Αλεξέι Ουτσίτελ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο Καλίνιν, δήλωσε ότι συμμετείχε στους εμπρησμούς επειδή ένοιωσε ότι η ταινία «Ματίλντα», θίγει με τρόπο προσβλητικό τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. «Δεν φταίω εγώ, φταίει η ταινία. Παραβίασε τα αισθήματα μου ως πιστού, παραβίασε τον νόμο σε σχέση με μένα, και οι πράξεις μου ήταν μια προσπάθεια να προσελκύσω την προσοχή. Δεν θέλαμε να βλάψουμε κανέναν, χρησιμοποιώντας σωματική βία, απλά θέλαμε να τραβήξουμε την προσοχή, ώστε ο κόσμος να καταλάβει, ότι δεν μπορούν να μας φτύνουν»

Ο Γιούρι Καλίνιν ο οποίος γεννήθηκε το 1989 στο Νορίλσκ, είναι απόφοιτος ΑΕΙ, και παντρεμένος, δήλωσε πως είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το δικαστήριο δεν έχει σταθερούς κοινωνικούς δεσμούς, κατοικία στην Μόσχα, ούτε μόνιμη εργασία. Για τους λόγους αυτούς και εκτιμώντας ότι ο Καλίνιν μπορεί να κρυφτεί, το δικαστήριο θα συνεχίσει τις έρευνες εις βάρος του για να δει αν συμμετείχε και σε άλλους εμπρησμούς η σε απειλές που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης