Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο στο οποίο δείχνει την σύλληψη του ηγέτη του «Χριστιανικού Κράτους – Η Αγία Ρωσία» Αλεξάντρ Καλίνιν και των συνεργατών του.

Ο Καλίνιν και οι συνεργάτες του θεωρούνται ύποπτοι πλέον ως οι πρωτεργάτες εξτρεμιστικής εκστρατείας που έχει αρχίσει εδώ και μήνες για την απαγόρευση της ταινίας «Ματίλντα» του σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, που έχει ως θέμα το ειδύλλιο του τσάρου Νικόλαου Β’ με την τότε γνωστή μπαλαρίνα Όλγα Ξεσίνσκαγια, η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο πηγή στις αρχές ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι συλληφθέντες ως ύποπτοι για τον εμπρησμό των αυτοκινήτων έξω από το δικηγορικό γραφείο του Κονσταντίν Ντομπίρνιν στην Μόσχα παραδέχθηκαν την ενοχή τους, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του τη σύλληψη τριών ατόμων, που ευθύνονται για τον εμπρησμό των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ανάκριση απέδειξε τη συμμετοχή τους στους εμπρησμούς αυτούς, προσθέτοντας ότι «εκτός από αυτό οι συλληφθέντες είχαν κάνει ένα τηλεφώνημα στο εμπορικό κέντρο ‘Τσεριόμουσκι’ του Βλαδιβοστόκ, με το οποίο προειδοποιούσαν ότι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό».

Η αναφορά της πηγής του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα μέλη του «Χριστιανικού Κράτους» να βρίσκονται πίσω από το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων που έχει αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου και έχει επεκταθεί σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε ετοιμότητα οι αρχές ασφαλείας.

Πάντως, παρά την σύλληψη του αρχηγού του «Χριστιανικού Κράτους», τα απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, δημόσια κτήρια, εμπορικά κέντρα και σχολεία συνεχίσθηκαν και σήμερα, σε έξι περιφέρεις της Κεντρικής Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS , επικαλούμενο πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν χιλιάδες άνθρωποι από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης