Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις ότι οι ΗΠΑ τάσσονται κατά της κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2 για γεωπολιτικούς λόγους, επιβεβαιώνουν ότι η Ουάσινγκτον υπονομεύει τις θεμελιώδεις αρχές του ελεύθερου εμπορίου και ανταγωνισμού, είχε δηλώσει την Κυριακή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στη σελίδα της στο Facebook, η Ζαχάροβα, αναφέρονταν σε δήλωση του Πράις στην οποία δήλωσε ότι οι λόγοι που οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά του Nord Stream-2 είναι γεωπολιτικοί και η ενίσχυση της επιρροής της Ρωσίας στις χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως η Γερμανία διαρκώς δηλώνει, ότι το έργο για εκείνη είναι επωφελές. Αλλά οι ΗΠΑ διαρκώς δηλώνουν, ότι την οικονομία και τον ενεργειακό τομέα δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται. Τώρα λοιπόν εκείνος που δεν θέλει να πολιτικοποιεί την οικονομία και τον ενεργειακό τομέα, θα βοηθήσει εκείνον για τον οποίον το έργο αυτό είναι επωφελές και από οικονομική και από ενεργειακή άποψη, για να μην το υλοποιήσει;» διερωτήθηκε η Ζαχάροβα και προσέθεσε «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε, ότι οι ΗΠΑ υπονομεύουν τις θεμελιώδεις αρχές του ελεύθερου εμπορίου και του ανταγωνισμού, υποτάσσοντας τους νόμους της αγοράς στα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, ενεργώντας ενάντια στη βούληση των κυρίαρχων χωρών και εναντίον των συμφερόντων των πολιτών των ανεξάρτητων κρατών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης