Πέντε πρώην αστυνομικοί, που είχαν συλλάβει τον δημοσιογράφο Ιβάν Γκολουνόφ, συνελήφθησαν και θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να τον ενοχοποιήσουν τοποθετώντας ναρκωτικά στο σακίδιο του και στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί από το σώμα, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα, επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν τον Γκολουνόφ με ψευδή στοιχεία, αφού του έριξαν στο σακίδιο και στο σπίτι του ναρκωτικά, τα οποία όπως δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο είχαν αγοράσει παρανόμως οι ίδιοι οι αστυνομικοί και κατά παράβαση του νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψη του Ιβάν Γκολουνόφ τον περασμένο Ιούνιο είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών από υποστηρικτές του, οι οποίοι δήλωναν ότι ο Γκολουνόφ συνελήφθη για τις δημοσιογραφικές του έρευνες μέσα από τις οποίες είχε αποκαλύψει φαινόμενα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Μόσχας και της αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος Πούτιν, αφότου αποκαλύφθηκε η σκευωρία των αστυνομικών εναντίον του δημοσιογράφου, απέπεμψε από τις θέσεις τους δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας.

Ο ίδιος ο Γκλοουνόφ χαιρέτισε την απόφαση της Ανακριτικής Επιτροπής για την παραπομπή των αστυνομικών λέγοντας ότι «αυτό είναι πολύ καλό». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι «θα υπάρξει δικαστική απόφαση και τότε θα μπορούμε να πούμε ότι θριάμβευσε η δικαιοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης