Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Ερευνητική Επιτροπή.

Άλλοι 17 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη, μετά την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο Ζίμνιαγια Βίσνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονταν και τρία παιδιά. Οι τοπικές αρχές διευκρίνισαν ότι τα θύματα είναι τρεις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί.

Συνολικά 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από αυτούς οι 30 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Η πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ξεκίνησε από μια κινηματογραφική αίθουσα, κατέστρεψε περισσότερα από χίλια τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού κέντρου. Τα αίτιά της προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, υπάρχουν άνθρωποι που είναι παγιδευμένοι στο κτήριο και τους οποίους οι Αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν.

Οι διασώστες έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απεγκλωβίσουν περίπου 120 άτομα, όπως αναφέρουν οι τοπικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα, η φωτιά ξεκίνησε στον τέταρτο όροφο όπου βρίσκεται ένας κινηματογράφος και ένας παιδότοπος. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο καπνός από τη φωτιά είναι ορατός και από άλλα μέρη της πόλης.

Επιπλέον υπάρχουν φόβοι ότι περίπου 200 ζώα από 25 διαφορετικά είδη, που φιλοξενούνταν σε έναν μικρό ζωολογικό κήπο στο εμπορικό κέντρο, είναι νεκρά.

Σε συγκλονιστικά βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, φαίνονται άνδρες να έχουν κρεμαστεί από τα παράθυρα του εμπορικού κέντρου και να πηδούν από αυτά, για να σωθούν από τις φλόγες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης