Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών διέλυσαν διαδηλώσεις την Κυριακή σε ολόκληρη τη Ρωσία, υπέρ του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, συλλαμβάνοντας περισσότερους από 5.000 ανθρώπους, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και την απειλή της καταστολής για να ζητήσουν την απελευθέρωσή του.

Σε μια επίδειξη δύναμης, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή στο κέντρο της Μόσχας, κλείνοντας δρόμους στους πεζούς κοντά στο Κρεμλίνο, σταθμούς του μετρό και αναπτύσσοντας εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 5.021 άνθρωποι συνελήφθησαν στη χώρα, μεταξύ αυτών 1.608 στη Μόσχα, σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info.

Η αστυνομία εκτιμά πως στη διαδήλωση της Κυριακής στη Μόσχα συμμετείχαν περίπου 2.000 άνθρωποι. Δημοσιογράφοι του Reuters υπολογίζουν τον αριθμό τους σε μερικές χιλιάδες, μικρότερου όγκου σε σύγκριση με το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην Αγία Πετρούπολη και στη Μόσχα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση βίας για να συλλάβουν τους διαδηλωτές και υπάρχουν μαρτυρίες ότι χρησιμοποίησαν τέιζερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο Βλαδιβοστόκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σε βίντεο που καταγράφηκαν διακρίνονται διαδηλωτές να φωνάζουν «Ο Πούτιν είναι κλέφτης», αψηφώντας τον υδράργυρο που έχει πέσει στους -13 βαθμούς κελσίου. Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 120 ανθρώπους στην πόλη αυτή, σύμφωνα με την OVD-Info.

Αλλά και στο Γιακούτσκ, στη Σιβηρία, δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση παρά τη θερμοκρασία των -42 βαθμών κελσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης