Τουλάχιστον 20 άνθρωποι συνελήφθησαν την Κυριακή από την αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης με αίτημα την «ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ», στον απόηχο της απόφασης των ρωσικών αρχών να μπλοκάρουν τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Στη διαδήλωση, τη διεξαγωγή της οποίας είχε επιτρέψει η δημοτική αρχή της Μόσχας, συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ένας αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με την κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, όπου είχαν δώσει το παρόν 8000 διαδηλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info, τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μέλη εθνικιστικών ομάδων, συνελήφθησαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

«Πρέπει να μπορούμε να διατυπώνουμε την άποψή μας, όχι να φοβόμαστε να την εκφράσουμε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα, ούτε την αστυνομία ούτε μήπως μας χτυπήσουν ούτε εάν θα μας απαγορεύουν να μιλάμε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταβίντ Κασίλ, ένας φοιτητής που συμμετείχε στη συγκέντρωση.

«Δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι στο σπίτι μας και να καθόμαστε μπροστά από το διαδίκτυο. Τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν εάν οι πολίτες συμμετείχαν επιπλέον σε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες», είπε ένας άλλος διαδηλωτής, ο Μαρκ Μάρκερ, ένας 29χρονος διαφημιστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μέσα Απριλίου, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο Telegram, που απαριθμεί 200 εκατομμύρια χρήστες (το 7% στη Ρωσία), όσο η εφαρμογή δεν παράσχει στις υπηρεσίες ασφαλείας τα μέσα ώστε να διαβάζουν τα μηνύματα των χρηστών, ένα αίτημα που απορρίφθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης