Το δικαστήριο Λεφόρτοφσκι της Μόσχας παρέτεινε με απόφασή του την κράτηση των 24 Ουκρανών ναυτών που είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2018 στον πορθμό του Κερτς, έως τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι 24 Ουκρανοί ναύτες είχε συλληφθεί στον πορθμό του Κερτς που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική Θάλασσα, μαζί με τρία πολεμικά πλοία στα οποία επέβαιναν, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου της Μόσχας για την παράταση της κράτησης τους, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και οξύνει ακόμη περισσότερο την διαμάχη μεταξύ Ρωσία και Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και Ουκρανός ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την περασμένη εβδομάδα συζήτησαν μεταξύ άλλων θεμάτων και το θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων.

Εν συνεχεία στις 15 Ιουλίου οι επίτροποι ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρωσίας και Ουκρανίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα και Λιουντμίλα Ντενίσοβα, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Κίεβο, κατέληξαν σε συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης