Ομάδα Γερμανών γιατρών που ταξίδεψε στη Ρωσία για να βοηθήσει τον αντιπολιτευόμενο Ρώσο πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι έφτασε σήμερα στο νοσοκομείο στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας στο οποίο αυτός νοσηλεύεται, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που βρίσκεται εκεί.

Οι σύμμαχοι του σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου επιθυμούν οι Γερμανοί γιατροί που έφτασαν στο Ομσκ να μεταφέρουν τον Ναβάλνι στη Γερμανία για νοσηλεία. Ωστόσο, οι γιατροί που τον περιθάλπουν στο νοσοκομείο του Ομσκ στη Σιβηρία δηλώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του 44χρονου είναι πάρα πολύ ασταθής για να μπορεί να μεταφερθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγος του Ναβάλνι ζήτησε από τον Πούτιν να δώσει άδεια για τη μεταφορά του στη Γερμανία

Η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, με επιστολή της ζητάει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να δώσει την άδεια ώστε να μεταφερθεί ο σύζυγός της στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για νοσηλεία.

Η επιστολή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εστάλη αμέσως στο Κρεμλίνο, ανακοίνωσε συνεργάτης του Ναβάλνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι οι εκπρόσωποι του Ναβάλνι δεν έχουν απευθυνθεί επίσημα με την παράκληση να συνδράμουν στη μεταφορά του, «υπήρξαν μόνο αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται περισσή γραφειοκρατία».

Η επιστολή της συζύγου του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, όπως αναρτήθηκε στο Twitter είναι η ακόλουθη:

«Αυτή τη στιγμή ο σύζυγός μου Αλεξέι Ανατολιεβιτς Ναβάλνι βρίσκεται στο νοσοκομείο πρώτων βοηθειών Ν1 της πόλης Ομσκ σε σοβαρή κατάσταση.

Θεωρώ, ότι χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Από τις 12:00 της 21ης Αυγούστου διαθέτουμε όλες τις δυνατότητες για την άμεση μεταφορά του Αλεξέι υπό την επίβλεψη γιατρών υψηλού επιπέδου.

Επισήμως απευθύνομαι σε σας ζητώντας να επιτρέψετε τη μεταφορά του Αλεξέι Ανατολιεβιτς Ναβάλνι στην Ομοσπονδιακή Γερμανία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης