Τον… υπεύθυνο για τις δηλητηριάσεις των αντιπάλων της Ρωσίας, Έντουαρντ Τσερνοβόλτσεφ, απέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από σχόλιο που φαίνεται να έκανε ότι «παρατράβηξε ο πόλεμος στην Ουκρανία».

«Λυπόταν πολύ για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και, παρέα με τους φίλους του, είπε περισσότερες από μία φορές ότι όλο αυτό έχει παρατραβήξει», ισχυρίστηκε μια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κρεμλίνο θεώρησε αυτά τα σχόλια ως «δυσπιστία προς το καθεστώς» και τον απομάκρυνε από τη θέση του. Επισήμως, η FSB (πρώην KGB) ανακοίνωσε ότι ο 52χρονος Τσερνοβόλτσεφ «συνταξιοδοτήθηκε», καθώς είχε φτάσει στην κατάλληλη ηλικία, αλλά αυτή η άποψη αμφισβητείται, καθώς ο νυν διευθυντής των ρωσικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, στενός φίλος του Πούτιν, Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, είναι 71 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιnsider, το οποίο αναδημοσιεύει η Daily Mail, ο 52χρνος Τσερνοβόλτσεφ διετέλεσε επικεφαλής του NII-2 FSB, ενός ερευνητικού ινστιτούτου των ρωσικών Υπηρεσιών Ασφαλείας (FSB) που αναπτύσσει θανατηφόρα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται κατά των εχθρών του Κρεμλίνου. 

Μάλιστα, το επιτελείο του Τσερνοβόλτσεφ πιστεύεται ότι συμμετείχε άμεσα στη δηλητηρίαση του φυλακισμένου Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, με τον νευροτοξικό παράγοντα Nόβιτσοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης