Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή για την κατάργηση έως το τέλος του έτους χιλιάδων κανονιστικών πράξεων που θεσπίσθηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης και επί σοσιαλιστικής Ρωσίας και ισχύουν μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την διάρκεια της εκπομπής «Ντιαλόγκ» που μεταδίδεται από το κανάλι «Ρωσία-24».

Η ρωσική κυβέρνηση πραγματοποιεί μια ευρεία κανονιστική μεταρρύθμιση, η οποία χαρακτηρίζεται «ρυθμιστική γκιλοτίνα», στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει και η κατάργηση των εν λόγω κανονιστικών πράξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκπομπή παρευρίσκετο και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Κονσταντίν Τσουϊτσένκο και αρμόδιος για την εφαρμογή της «ρυθμιστικής γκιλοτίνας», ο οποίος ανέφερε ότι γίνεται λόγος για 20.419 κανονιστικές πράξεις. Ο Ρώσος πρωθυπουργός του ζήτησε να απαριθμήσει μερικές και εκείνος ανέφερε ως παράδειγμα τέτοιων κανονιστικών πράξεων το διάταγμα του Σοβιέτ των λαϊκών επιτρόπων της Ρωσικής Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (ΡΣΟΣΔ) του 1917 «Για την οκτάωρη εργασία» και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της ΡΣΟΣΔ του 1978 με τίτλο «Ζητήματα της εθνικής ένωσης εκτροφέων κουνελιών και ερασιτεχνών εκτροφέων γουνοφόρων ζώων».

Πηγές: TASS,vedomosti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης