«Σχετικά εύθραυστη» χαρακτήρισε την κατάπαυση του πυρός στη Συρία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας πως «ορισμένες» χώρες επιθυμούν να αποτύχει το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Ανάν.

«Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να αποτύχει το σχέδιο του Κόφι Ανάν και οι οποίοι εξέφρασαν (μια τέτοια θέση) πριν καν δημοσιοποιηθεί το σχέδιο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν χώρες, δυνάμεις έξω από τη Συρία, που δεν θέλουν να επιτύχουν οι προσπάθειες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» πρόσθεσε ο Λαβρόφ, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες αυτές.

«Το κάνουν προμηθεύοντας με όπλα τη συριακή αντιπολίτευση και ενισχύοντας τη δραστηριότητα των ανταρτών που συνεχίζουν να επιτίθενται τόσο εναντίον κυβερνητικών υποδομών όσο και αμάχων σε καθημερινή βάση» σημείωσε.

«Ασφαλώς, οι κυβερνητικές δυνάμεις επίσης λαμβάνουν μέτρα, προκειμένου να αντιδράσουν σε τέτοιες προκλήσεις, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν όλα πολύ ομαλά ακόμα» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία, κύρια σύμμαχος της κυβέρνησης της Δαμασκού, καταγγέλλει τακτικά την υποστήριξη των δυτικών και των αραβικών κρατών προς την ένοπλη αντιπολίτευση στη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης