Στην κεντρική συνοικία της Μόσχας Ταγκάνκα, παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος χαρακτήρισε τον Σολζενίτσιν ως «διακεκριμένο συμπατριώτη» και «αληθινό πατριώτη της Ρωσίας».

«Ο ίδιος ξεχώρισε την αυθεντική, την πραγματική, λαϊκή Ρωσία από τις ιδιαιτερότητες του ολοκληρωτικού συστήματος, το οποίο επέφερε δεινά και οδυνηρές δοκιμασίες σε εκατομμύρια ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και όντας στην εξορία, ο Αλεξάντρ Ισάγιεβιτς (Σολζενίτσιν) δεν επέτρεπε σε κανέναν να μιλάει περιφρονητικά, άσχημα για την Πατρίδα του, αντιδρούσε σε οποιεσδήποτε εκφάνσεις ρωσοφοβίας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

Η χήρα του Ρώσου συγγραφέα Ναταλία Σολζενίτσινα επεσήμανε. «Ο κόσμος σήμερα, γενικά θα έλεγα, τα έχει χαμένα και σε παρά πολλά σημεία του κόσμου , οι άνθρωποι δεν ζουν όπως θα έπρεπε να ζουν: σκοτώνουν ο ένας τον άλλον, επιβάλλουν ο ένας στον άλλον την αθλιότητα, την πείνα και διάφορες οδυνηρές συνθήκες.
Γι αυτό η μέρα του Ιβάν Ντενίσοβιτς δεν έχει τελειώσει ακόμη» δήλωσε η Ναταλία Σολζενίτσινα και πρόσθεσε, ότι για αυτούς τους λόγους «όλοι εμείς πρέπει να το θυμόμαστε αυτό, να κοιτάζουμε γύρω μας με ορθάνοιχτα τα μάτια μας, και αν δούμε ότι μπορούσε να δώσουμε το χέρι μας στον Ιβάν Ντενίσοβιτς και να βοηθήσουμε, ας το κάνουμε, ο καθένας από εμάς».

Το ορειχάλκινο άγαλμα του Ρώσου συγγραφέα που στηρίζεται σε μια βάση από γρανίτη φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αντρέι Κοβαλτσούκ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης