Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ως «αρκετά πιθανό» ο αντιπολιτευόμενος Ρώσος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι, που νοσηλεύεται σε κώμα στο Βερολίνο, να ήταν θύμα δηλητηρίασης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

«Πρόκειται για έναν ασθενή που είναι αρκετά πιθανόν να ήταν θύμα επίθεσης με δηλητήριο» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Στέφεν Ζάιμπερτ, αιτιολογώντας την αστυνομική προστασία που έχει προσφερθεί στον Ναβάλιν στο νοσοκομείο του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η υποψία δεν αφορά ενδεχόμενο ο κ. Ναβάλνι να έχει δηλητηριαστεί μόνος του, αλλά κάποιος να έχει δηλητηριάσει τον κ. Ναβάλνι και η γερμανική κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την υποψία αυτή» εκτίμησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Δεν υπήρξε επίσημη πρόσκληση (της γερμανικής κυβέρνησης), αλλά, για ανθρωπιστικούς λόγους, ο κ. Ναβάλνι μπόρεσε να εισέλθει γρήγορα στη χώρα με αίτημα της οικογένειάς του» είπε ο Ζάιμπερτ.

Κύριος αντίπαλος του Κρεμλίνου, οι δημοσιεύσεις του οποίου, όπου κατάγγελλε τη διαφθορά των ρωσικών ελίτ, καλύπτονταν ευρέως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 44χρονος Αλεξέι Ναβάλνι εισήλθε την Πέμπτη στο νοσοκομείο του Ομσκ, σε κώμα, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και συνδέθηκε με τεχνητό αναπνευστήρα, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα σε αεροπλάνο. Οι συγγενείς του δηλώνουν ότι πρόκειται για «δηλητηρίαση από πρόθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε το Σάββατο το πρωί στο Βερολίνο με αεροπλάνο που ναυλώθηκε από μια γερμανική ΜΚΟ, έπειτα από μια ημέρα μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στην οικογένεια του Ναβάλνι και τους Ρώσους γιατρούς, που δήλωσαν αρχικά πως η κατάστασή του ήταν πολύ ασταθής, προτού δώσουν την έγκρισή τους.

Ο αντιπολιτευόμενος λαμβάνει αυτή την ώρα θεραπεία στο νοσοκομείο Σαριτέ, ένα από τα πιο ξακουστά στην Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης