Η αρμόδια επιτροπή της Ρωσικής Δούμας για ζητήματα Ηθικής δεν εντόπισε παρεκκλίσεις από τους «κανόνες συμπεριφοράς» σε σχέση με την υπόθεση του βουλευτή Λεονίντ Σλούτσκι, τον οποίο τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι είχαν επικρίνει για σεξουαλική παρενόχληση. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής Οταρί Αρσμπά.

Στο κείμενο της απόφασης, αναφέρεται ότι η επιτροπή εξέτασε τις προσφυγές της παραγωγού του τηλεοπτικού σταθμού «Ντόζντ» Ντάρια Ζουκ και της δημοσιογράφου του BBC Φαρίντα Ρουστάμοβα, και πως διαπίστωσε «ότι οι καταγγέλουσες διατύπωσαν τις αιτιάσεις τους προς τον συνάδελφο Λεονίντ Σλούτσκι, (σ.σ. ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας) σχεδόν ταυτόχρονα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές και μάλιστα ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (ένα έως τρία χρόνια) από την υποτιθέμενη στιγμή που τελέσθηκαν τα «συμβάντα» (σ.σ. περί σεξουαλικής παρενόχλησης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένα τα στοιχεία αυτά η επιτροπή συμπέρανε ότι οι δημοσιογράφοι ενήργησαν επιλεκτικά, σκόπιμα και προγραμματισμένα, όταν προέβησαν στις καταγγελίες αυτές.

Ο πρόεδρος της επιτροπής είπε επίσης ότι οι τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι, εάν θεωρούν ότι με τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν θέλουν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, αυτό είναι δικαίωμα τους, αλλά εμείς στην επιτροπή με βάση τα στοιχεία που παρουσίασαν και αφού ακούσαμε την Ντάρια Ζουκ, τη Φαρίντα Ρουστάμοβα και τον Σλούτσκι, δεν βρήκαμε τέτοια αποδεικτικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης