Η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot θα σταματήσει τις πτήσεις της προς την Γεωργία από την 8η Ιουλίου, μετά από την απόφαση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την αναστολή των πτήσεων των ρωσικών εταιριών.

Η προεδρική απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή και σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η αεροπορική σύνδεση με την Γεωργία από την 8η Ιουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα έχουν επιστρέψει όσοι ταξιδεύουν στην Γεωργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έχει δοθεί οδηγία προς τα ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία να μην προωθούν ταξιδιωτικά πακέτα προς την Γεωργία για την περίοδο ισχύος της ταξιδιωτικής απαγόρευσης.

Η Ρωσική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων γνωστοποίησε ότι την περίοδο αυτή, 5.000-7.000 Ρώσοι τουρίστες ταξιδεύουν στην Γεωργία στο πλαίσιο ταξιδιωτικών πακέτων, που έχουν οργανωθεί από τουριστικά γραφεία, ενώ τριπλάσιος αριθμός Ρώσων πολιτών ταξιδεύουν από μόνοι τους.

Η απόφαση του προέδρου Πούτιν ελήφθη μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην Γεωργία την Πέμπτη κι αναφορικά με την συμμετοχή ρωσικής αντιπροσωπείας σε μία διεθνή κοινοβουλευτική διάσκεψη στο Τμπιλίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης