Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς ή απαγόρευση στη χρήση από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες των αεροδιαδρόμων που περνούν επάνω από τη Σιβηρία ως απάντηση στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εταιρείας Vedomosti.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Dobrolyot, την οποία διαχειρίζεται η Aeroflot, αναγκάστηκε να διακόψει την περασμένη εβδομάδα όλες της τις πτήσεις μετά την ακύρωση του συμβολαίου ναύλωσης αεροσκαφών, αφού η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις και σε αυτήν την αεροπορική εταιρεία για τις πτήσεις προς την Κριμαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενδεχόμενη επιβολή περιορισμών στις πτήσεις επάνω από το ρωσικό έδαφος συζητούνται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών της Ρωσίας, δήλωσε ρωσική πηγή στην εφημερίδα.

Η ενδεχόμενη απαγόρευση δεν θα πλήξει όμως μόνο τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως Lufthansa, British Airways και Air France, αλλά και την ίδια την Aeroflot, η οποία καρπώνεται τα τέλη υπερπτήσης, που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Vedomosti.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης