Ο Αμερικανός κρατούμενος στις ρωσικές φυλακές Πολ Γουίλαν τηλεφώνησε στους γονείς του από τη Ρωσία νωρίς το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε ο αδερφός του, στην πρώτη του επαφή που έγινε μετά από μία εβδομάδα αφότου ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία.

Ο Πολ Γουίλαν, ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης κρατείται στην Ρωσία από το 2018 καθώς καταδικάστηκε με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας το 2020, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών, ανέφερε ο αδερφός του Ντέιβιντ Γουίλαν, σε δηλώσεις που έκανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τηλεφώνημα τουλάχιστον λειτουργεί ως μια ‘απόδειξη ζωής’ ακόμη και αν δεν υπάρχει άλλη εξήγηση: πότε ο Πολ πήγε εκεί, γιατί σταμάτησαν τα τηλέφωνα, γιατί η πρεσβεία των ΗΠΑ έπρεπε να ζητήσει πληροφορίες για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται και οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν να ανταποκριθούν κτλ», δήλωσε ο αδερφός του.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν βαθύτατα» επειδή δεν μπόρεσαν να λάβουν πληροφορίες από τη Μόσχα σχετικά με την τοποθεσία ή την κατάσταση του Γουίλαν.

Ο Κίρμπι ασχολήθηκε με το θέμα αφού η οικογένεια του Γουίλαν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν είχαν νέα του Πολ από τις 23 Νοεμβρίου, αλλά είχαν δει αναφορές ότι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης