Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για το Ιντλίμπ την Πέμπτη 12 Μαρτίου, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Το σημερινό στάδιο των συνομιλιών μεταξύ της τουρκικής και ρωσικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ολοκληρώθηκε. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σχολιάζοντας νωρίτερα την πορεία των συνομιλιών, δήλωσε ότι οι επαφές μεταξύ των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών «συνεχίζονται θετικά και εποικοδομητικά». Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ρωσία και η Τουρκία «στις 15 Μαρτίου σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις κοινές περιπολίες στον αυτοκινητόδρομο Μ-4».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 10 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ισχυριστεί ότι «η Άγκυρα θα πραγματοποιεί περιπολίες βόρεια του αυτοκινητοδρόμου Μ-4 , ενώ οι Ρώσοι νότια του αυτοκινητοδρόμου».

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις συνομιλίες που είχαν στη Μόσχα στις 5 Μαρτίου κατέληξαν σε συμφωνία για την επίτευξη εκεχειρίας στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπως και στην εφαρμογή διαφόρων μέτρων για τη διευθέτηση της κατάστασης στην επαρχία αυτή της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης