Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου ο πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε σε αγρυπνία την παραμονή της έναρξης της Τακτικής Συνόδου των Επισκόπων.

Η Σύνοδος θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα έχει ως θέμα: «Η κλήση και η αποστολή της οικογένειας μέσα στην Εκκλησία και στον σύγχρονο κόσμο». Θα συμμετέχουν 279 επίσκοποι και 17 παντρεμένα ζευγάρια, ενώ θα εξεταστεί και η σχέση της Καθολικής Εκκλησίας με τους ομοφυλόφιλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ας προσευχηθούμε ότι η Σύνοδος θα καταδείξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την εμπειρία του γάμου και της οικογένειας. Μακάρι η Σύνοδος να αναγνωρίσει, να εκτιμήσει και να διακηρύξει ότι όλα είναι όμορφα, καλά και άγια σχετικά με αυτήν την εμπειρία» είπε ο ποντίφικας στους πιστούς.

Οι εργασίες της Συνόδου ξεκινούν μία ημέρα μετά την αποκάλυψη Πολωνού υψηλόβαθμου κληρικού ότι είναι ομοφυλόφιλος. Παρουσίασε τον σύντροφό του και κάλεσε την Καθολική Εκκλησία να αλλάξει την στάση της απέναντι στην ομοφυλοφιλία.

Το Βατικανό ωστόσο έπαυσε τον ιερέα από τα καθήκοντά του, καθώς έκρινε πως η αποκάλυψή του στερείται αισθήματος ευθύνης, την παραμονή μάλιστα της Συνόδου των Επισκόπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης