Ρώμη: «Κόκκινη ζώνη» δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων για τη σύνοδο της G20

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 16:16
Ρώμη: «Κόκκινη ζώνη» δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων για τη σύνοδο της G20

Οι ιταλικές αρχές καθορίζουν τα τελευταία μέτρα ασφαλείας ενόψει της διεθνούς συνόδου της G20 η οποία θα διεξαχθεί στην Ρώμη, το Σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της Αιώνιας Πόλης, όπου θα δημιουργηθεί μια μη προσβάσιμη «κόκκινη ζώνη», δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου, όταν νεοφασίστες παρείσφρησαν σε κινητοποίηση πολιτών που δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων drones.

Από αύριο, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή του Eur. Για την προστασία, τέλος, των είκοσι συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και εκατοντάδες άνδρες του ιταλικού στρατού.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 16:16