Συνελήφθησαν στη Ρόδο 22 άτομα για προμήθεια-κατοχή πλαστών δελτίων αιτούντος διεθνή προστασία, διευκόλυνση μη νόμιμων μεταναστών και παράνομη διαμονή στη χώρα, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν 15 δελτία ασύλου, 190 λίρες Τουρκίας, 290 ευρώ και 510 δολάρια. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, συνελήφθησαν το Σάββατο και την Κυριακή (22-23 Ιανουαρίου), στη Ρόδο, 21 άτομα ξένης καταγωγής και ένας Έλληνας, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή διακίνησης/διευκόλυνσης μη νόμιμων μεταναστών το πρωί του Σαββάτου στον αερολιμένα Ρόδου, έπειτα από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε δύο μετανάστες, ηλικίας 32 και 42 ετών, που αφίχθησαν με πτήση εσωτερικού, βρέθηκαν στην κατοχή τους εννέα γνήσια και τρία πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, οι δύο άνδρες είχαν προμηθευτεί τα δελτία ασύλου με σκοπό να τα παραδώσουν σε τρίτο άτομο για διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών που διέμεναν παράνομα στη Ρόδο.

Για τον εντοπισμό των ατόμων στα προορίζονταν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τον τερματισμό της παράνομης δραστηριότητάς τους, το απόγευμα της ίδιας ημέρας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομική επιχείρηση σε ξενοδοχειακά καταλύματα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Κατά την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν 18 μη νόμιμοι μετανάστες, και σε δωμάτιο διαμονής ενός εξ αυτών, ηλικίας 30 ετών, βρέθηκαν τρεις πλαστές αιτήσεις ασύλου, 190 λίρες Τουρκίας, 290 ευρώ και 510 δολάρια ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, το πρωί της Κυριακής εμφανίστηκε και συνελήφθη ακόμη ένας μη νόμιμος μετανάστης. Όλα τα ανευρεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα και χρηματικά ποσά κατασχέθηκαν. Οι τρεις άνδρες ξένης καταγωγής, ηλικίας 30, 32 και 40 ετών, καθώς και ο Έλληνας ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, που εκμίσθωνε δωμάτια σε μη νόμιμους μετανάστες, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ για τους υπόλοιπους παράτυπους μετανάστες κινήθηκε η διοικητική διαδικασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης