ΡΚΚ:Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την φονική έκρηξη στη ΝΑ Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012, 04:53
 ΡΚΚ:Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την φονική έκρηξη στη ΝΑ Τουρκία
Το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι.

«Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την έκρηξη στο Γκαζιάντεπ», φέρεται να δήλωσε κουρδική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Firat το οποίο συνδέεται με το PKK.

Μεταξύ των νεκρών της επίθεσης περιλαμβάνονται τέσσερα παιδιά. Πολλοί από τους 70 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ηρεμία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο. Μετά την επίθεση κάτοικοι επιτέθηκαν στα γραφεία του Κουρδικού Κόμματος BDP.

Οι συγκρούσεις των τουρκικών δυνάμεων με τους κούρδους αντάρτες έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Η Άγκυρα κατηγορεί την Δαμασκό ότι συνωμοτεί με την Τεχεράνη για τη στήριξη του ΡΚΚ.

Η τουρκική κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τη σύγκρουση της Συρίας μακριά και να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις μειονότητες στην κουρδική πλευρά των συνόρων.Στην Ουάσινγκτον, το State Department καταδίκασε την επίθεση.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:
Βομβιστική επίθεση του PKK στη ΝΑ Τουρκία

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012, 05:03