Η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. χαιρέτισε την «ιστορική» εκλογική διαδικασία στην Αίγυπτο, την πρώτη μετά την απομάκρυνση του πρώην προέδρου, Hosni Mubarak, τον Φεβρουάριο του 2011, φροντίζοντας παράλληλα να στείλει το μήνυμα ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί στενή συνεργασία με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία.

«Οι διήμερες προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο αποτελούν άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στη μετάβαση προς τη Δημοκρατία. Προσμένουμε να συνεργαστούμε με τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι του αιγυπτιακού λαού καθώς αυτός προσπαθεί να αδράξει τις υποσχέσεις του ξεσηκωμού της περασμένης χρονιάς και να οικοδομήσει μια Δημοκρατία που αντανακλά τις αξίες και τις παραδόσεις του, σέβεται τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα, και εκπληρώνει τις προσδοκίες του για αξιοπρέπεια και μια καλύτερη ζωή», τόνισε σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατομμύρια πολίτες στην Αίγυπτο συμμετείχαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στις προεδρικές εκλογές. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί επαναληπτικός γύρος τον επόμενο μήνα ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψήφιους.

Διαβάστε επίσης:
Αίγυπτος: Περίπου το 50% των εκλογέων ψήφισε στις εκλογές, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012, 22:38
Αίγυπτος: Μαζική συμμετοχή στις πρώτες «μετά-Μουμπάρακ» εκλογές- Ένας νεκρός, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, 17:48

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης