Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν σχεδιάζει να παραστεί στη Σύνοδο της Αμερικής, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Λος Άντζελες, όπως ανέφεραν δύο πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο Μπολσονάρου είπε σε συνεργάτες του ότι δεν θα πάει στη σύνοδο των ηγετών της αμερικανικής ηπείρου που θα φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ, αλλά δεν εξήγησε το γιατί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει θαυμαστής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και καθυστέρησε να αναγνωρίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μπραζίλια πάγωσαν από πέρσι και οι δύο πρόεδροι δεν έχουν μιλήσει ποτέ μεταξύ τους.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση. «Η συμμετοχή του προέδρου (Μπολσονάρου) εξετάζεται και δεν έχει επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε.

Μια τρίτη πηγή είπε ότι οι διπλωματικές επαφές με στόχο να προγραμματιστεί μια συνάντηση του Μπάιντεν με τον Μπολσονάρου εγκαταλείφθηκαν αφού ο Βραζιλιάνος πρόεδρος αποφάσισε να μην πάει στο Λος Άντζελες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν την 9η Σύνοδο της Αμερικής μεταξύ 6-10 Ιουνίου. Είναι η πρώτη φορά από το 1994, όταν φιλοξενήθηκε στο Μαϊάμι, που η Σύνοδος επιστρέφει στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης