Εκτενές άρθρο για τη διάλυση του ελληνικού Κοινοβουλίου, τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά και το αντίκτυπο που έχουν αυτές στις διεθνείς αγορές δημοσίευσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Με τίτλο «Η Ελλάδα διαλύει επίσημα το Κοινοβούλιο πριν τις εκλογές», το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, που επέβαλλε σωρό περικοπών, θα έρθει αντιμέτωπη στην εκλογική αναμέτρηση με την αριστερή παράταξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας που επεβλήθησαν στον ελληνικό λαό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η πιθανή άφιξη μιας κυβέρνησης ανοιχτά αντίθετης με το διεθνές σχέδιο διάσωσης, το οποίο εμποδίζει μια ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας, έχει πυροδοτήσει ανησυχία και νευρικότητα στις διεθνείς αγορές.

Προσθέτει μάλιστα ότι, σε σημείωμα του, ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναφέρει ότι οι εκλογές θέτουν σε κίνδυνο την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και δημιουργούν ένα κλίμα πολιτικής και πολιτειακής αστάθειας που αναμένεται να διαρκέσει για αρκετούς μήνες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης