Ρέντσι: «Τελευταία ευκαιρία για την Ιταλία»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 14:22
Ρέντσι: «Τελευταία ευκαιρία για την Ιταλία»
Ως την «τελευταία ευκαιρία για την Ιταλία» χαρακτήρισε το κυβερνητικό του πρόγραμμα ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι, μιλώντας ενώπιον της ιταλικής Βουλής.

«Αν χάσουμε, δεν θα ηττηθούμε εμείς, αλλά ολόκληρη η χώρα» είπε ο Ρέντσι, ο οποίος ζήτησε «χίλιες ημέρες για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματός του».

«Οι τράπεζες που θεωρούν ότι κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε είναι εκείνες οι οποίες σώθηκαν με τα λεφτά μας» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, αναφερόμενος στις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ της Ιταλίας και στη συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας.
Παράλληλα, επέμεινε ότι «η χώρα πρέπει να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο αυτόν πρέπει να εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις» που εισηγείται.

«Στο τέλος των χιλίων ημερών που έχουμε ζητήσει, θα έχουμε εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προγραμματίσαμε. Είναι σαν ένα παζλ, στο οποίο πρέπει τώρα να βάλουμε τις ψηφίδες στο σωστό σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρέντσι.

Όσον αφορά στην εργασιακή νομοθεσία, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός θεωρεί ότι «δεν μπορεί να χαθεί πλέον άλλος χρόνος».

«Οι σημερινοί νόμοι χωρίζουν τους πολίτες σε εργαζομένους πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, και χρειάζεται κατά συνέπεια συνολική μεταρρύθμιση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν, η οποία αποτελεί μέρος του προγράμματος της κυβέρνησής του, κατέστησε σαφές ότι «πρόκειται να γίνει πράξη, στην τελική φάση των χιλίων ημερών της προγραμματικής αυτής πορείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 14:22