Στην ιταλική πολιτική επικαιρότητα και στις περιφερειακές εκλογές στην Σικελία, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι La 7.

O γραμματέας του «Δημοκρατικού Κόμματος» τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνησή του δημιούργησε 976.000 θέσεις εργασίας. «Λένε ότι χάνουμε έδαφος αλλά κυβερνάμε σε 14 περιφέρειες σε σύνολο 20 και έχουμε διπλάσιο ποσοστό, στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με την Φόρτσα Ιτάλια», πρόσθεσε ο Ρέντσι. Δήλωσε πεπεισμένος, επίσης, ότι το κόμμα του θα έρθει πρώτο, στις εκλογές της ερχόμενης ‘Ανοιξης, σε ότι αφορά τον συνολικό αριθμό βουλευτών και γερουσιαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απευθύνομαι σε όλους για να πετύχουμε την ενότητα της κεντροαριστεράς, αλλά θέλω να υπενθυμίσω ότι δεν εξελέγην μόνος μου επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος. Με επέλεξαν δυο εκατομμύρια ψηφοφόροι, σε ανοικτή κομματική διαδικασία», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας.

Παράλληλα, ο Ματέο Ρέντσι παραδέχθηκε ότι «έκανε το λάθος να δώσει την εντύπωση ότι είναι κοντά στις ισχυρές εξουσίες της Ιταλίας». Σε ότι αφορά, δε, τους πολιτικούς αντιπάλους του υπογράμμισε ότι «η κεντροδεξιά χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό, διότι βασίζεται στον γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, που βρέθηκε στο πλευρό της Λε Πεν», ενώ «τα Πέντε Αστέρια, με τις επιδόσεις τους στους δήμους της Ρώμης και του Τορίνο, απέδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν».

Σε σχέση, τέλος, με το προεκλογικό πρόγραμμα των «Δημοκρατικών», ο Ρέντσι δήλωσε ότι «θα υποστηρίξει την μείωση των φόρων για τους πολίτες που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αρχίζοντας από τις οικογένειες που έχουν προσλάβει γυναίκα για την φροντίδα ενός συγγενή με Αλτσχάιμερ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης