Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, δήλωσε την Τετάρτη από τη Λισσαβόνα ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

«Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών της και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης» των αγορών, δήλωσε ο Ρεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων «θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η εμπιστοσύνη (…) και να επιτευχθεί ο στόχος ενός δημόσιου ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το προσεχές έτος», πρόσθεσε ο Ρεν.

«Η κατάσταση στην Πορτογαλία είναι πολύ διαφορετική από αυτήν στην Ελλάδα», σημείωσε επίσης ο Ρεν, υπενθυμίζοντας ότι η πορτογαλική κυβέρνηση εξασφάλισε «από την αρχή ευρεία πολιτική συναίνεση», για τα μέτρα.

«Σήμερα η Πορτογαλία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εκτέλεση του προγράμματος και του μνημονίου της συμφωνίας», που υπεγράφη με την Τρόικα, πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα αποφέρει στο τέλος καρπούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρεν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πορτογαλία, αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, και κοινοβουλευτικούς.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης