Συνολικά 73,1 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η ετήσια εβδομάδα δημοπρασιών «Old Master» του Οίκου Sotheby’s που ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη, με αρκετά έργα να πωλούνται άνω των τεσσάρων εκατ. δολαρίων το καθένα.

Ξεχώρισαν ο πίνακας του Τζιοβάνι Αντόνιο Κανάλ, ζωγράφου από την Βενετία γνωστού ως Καναλέτο, με θέμα «View of the Crunches of the Redentore and San Giacomo» με τελική τιμή πώλησης 5,6 εκατ. δολάρια, καθώς το πορτρέτο «Λουκρητία» του Λουκάς Κράναχ, που θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους της γερμανικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος αγοράστηκε για 5,1 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο του Φρα Μπαρτολομέο, Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης «Saint Jerome in the Wilderness» πέτυχε το ποσό των 4,8 εκατ. δολαρίων, υπερδιπλασιάζοντας την υψηλότερη αρχική εκτίμηση του των 2 εκατ. δολαρίων και το έργο του Σιμόνε Μαρτίνι, επίσης Ιταλού ζωγράφου με θέμα «The Virgin Annunciate» (από τις αρχές του 14ου αιώνα το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα) και πουλήθηκε για 4,1 εκα.ευρώ.

Των δημοπρασιών ηγήθηκε επίσης το έργο του Σάντρο Μποτιτσέλι, διακεκριμένου Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης, το οποίο πουλήθηκε για 4,5 εκατ. δολάρια, ποσό που ξεπερνά την υψηλότερη αρχική εκτίμηση των 1,5 εκατ. δολαρίων.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης