Ρεκόρ θανάτων από την COVID-19 και νέων περιστατικών του κορωνοϊού κατέγραψε το περασμένο 24ωρο η Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν σε 22.415 κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 20.341 νέων κρουσμάτων που είχε ανακοινωθεί στις 3 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θάνατοι που καταγράφηκαν χθες ανήλθαν σε 546, ξεπερνώντας τους 538 που είχαν ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου και ήταν ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά στην Ουκρανία, η οποία έχει πληθυσμό 41 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και η κυβέρνηση ενίσχυσε τα περιοριστικά μέτρα λοκντάουν τον περασμένο μήνα.

Επίσης παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει στις αρχές να επιβάλουν περιορισμούς ως το τέλος του έτους για να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στην Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 2,7 εκατομμύρια, ενώ αυτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID-19 σε 62.389.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης