Κοινή προσέγγιση στη συνάντηση εργασίας των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου στη Ρώμη σχετικά με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση και την πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Ραχόι αναφέρει: «Συνάντηση εργασίας σχετικά με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση και την πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ. Πλησιάζουμε σε μια κοινή προσέγγιση. #southEUsummit».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στη 4η Σύνοδο Κορυφής των 7 Νότιων χωρών της ΕΕ τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύνοδο των ηγετών, ήταν η Ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, η μεταναστευτική πολιτική, η προώθηση του οράματος που να διασφαλίζει την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις.

Ομοίως, στην ατζέντα των συζητήσεων της συνάντησης των 7 ηγετών αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter, επίσης, και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Έφθασα απόψε στη Ρώμη για μια νέα συνάντηση εργασίας των 7 Μεσογειακών χωρών. Τρεις στόχοι: Οι μεταναστευτικές ροές, η νομισματική ένωση, η αναβίωση της Ευρώπης και οι διαβουλεύσεις με τους πολίτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης