Έπεσαν την Τρίτη οι υπογραφές με τις οποίες επισφραγίστηκε η συμφωνία της Αλβανικής κυβέρνησης και της τουρκικής εταιρίας Baykar Technologies που παράγει τα drones Bayraktar. Το παρών στην τελετή έδωσε και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο για την προμήθεια των SİHA, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα ξεκινήσω από εκεί που πρέπει να ξεκινήσω. Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με την Τουρκία. Όταν πρόκειται για τα UAV Bayraktar, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί μόνο να έχουμε χρήματα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά και στρατηγικοί εταίροι με την Τουρκία».

«Το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για τον φίλο μου Ερντογάν» συμπλήρωσε ο Έντι Ράμα στον χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας, επίσης, το γεγονός ότι «είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά και στρατηγικοί εταίροι με την Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τη σχέση μας με την Τουρκία, τις ένοπλες δυνάμεις μας και τα υπουργεία Άμυνας» συνέχισε ο Ράμα ο οποίος σημείωσε ότι ήταν καθοριστικός ο ρόλος του Ερντογάν στην υπογραφή της συμφωνίας αγοράς των drones «ήταν καθοριστική». Συνεχίζοντας τα θερμά λόγια για την Άγκυρα ο Ράμα πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις της Αλβανίας με την Τουρκία γίνονται όλο και καλύτερες και βρίσκονται στο καλύτερο σημείο σήμερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης